Literárny klub Poet dal o sebe opäť vedieť

08.08.2010 14:44

V priestoroch Regionálneho kultúrneho centra Prievidza sa uskutočnila verejná čítačka Literárneho klubu Poet. Členovia literárneho klubu predstavili svoju tvorbu a reportáž z tejto vydarenej akcie si môžete prečítať aj na stránkach regionálneho týždenníka MY Hornonitrianske noviny. Ďakujem všetkým zúčastneným za skvelú atmosféru a potlesk :)

 

PRIEVIDZA. Existencia Literárneho klubu Poet sa datuje do roku 1996. Vtedy sa o jeho založenie pričinila Anna Husárová, neskôr sa stal jeho dlhoročným predsedom a veľkým prínosom známy prievidzský básnik Ondrej Čiliak.

V súčasnosti má klub pätnásť členov. Práve sedem z nich sa predstavilo na nedávnej verejnej literárnej čítačke. Sedem talentovaných ľudí prečítalo svoje diela pred plnou sálou regionálneho kultúrneho centra.

 

Prvý blok otvorila súčasná predsedníčka občianskeho združenia Poet Diana Laslopová svojou sci-fi poviedkou. S ďalšími dvomi poviedkami sa zas predstavil Marek Mittaš. Marek je dôkazom toho, že v Poete má svoje právoplatné miesto i próza, už čoskoro sa na pulty kníhkupectiev dostane jeho prvá kniha Hriechy v rukavičkách.

Na margo čítačky hovorí: "Milujem, keď publikum reaguje na slová. Nebýva to tak vždy. Prievidzská čítačka Literárneho klubu Poet mi ale dokázala, že aj naše mesto má ľudí, ktorí v dnešnej dobe radi čítajú a radi literatúru aj počúvajú v podaní ich autorov. Moje nadšenie bolo o to väčšie, že ľudia ocenili aj prelínanie ľahkých žánrov na pousmiatie, s hlbšími vecami na rozmýšľanie. Prievidza dokázala, že literatúru má rada a to ma ako autora nesmierne teší." Čítajte viac na prievidza.sme.sk