Ukradnutý dotyk v júlovom čísle časopisu ZDRAVIE

27.06.2014 10:14

Časopis ZDRAVIE oslavuje v júli svoje sedemdesiate narodeniny. Práve je toto narodeninové číslo v stánkoch na titulnej stránke s Dominikou Cibulkovou a mojou poviedkou Ukradnutý dotyk na 190 strane. So štipkou zamyslenia o tom, aké zdravé môže byť dotýkanie a ako smutne skončí, ak dotyk v živote chýba.

Želám vám krásne leto plné inšpirácií dotykov a pekných príbehov.

Úryvok z poviedky...

Eugen si bol istý, že Anna si nič nevšimne. Uvedomoval si, ako ho to stále viac a viac unavuje, ale stálo mu to za to. Koniec koncov, ako už málo čo. Z čela si zotrel kropaje potu a pritom zvieral kľúč od skrinky pod televízorom. V predsieni si všimol Evinu sponku plnú svetlých vlasov ležať na polici pod zrkadlom. Opatrne ju odniesol do obývačky. Prešiel po nej bruškami prstov. Kov chladil a pár vlasov ho pošteklilo po hánkach, akoby sa ho práve dotkla. Prižmúril oči a s nehou ju vložil k ostatným veciam ukrytým v skrinke pod televízorom. Otočil kľúčom a dvakrát ju zamkol.

Sadol si do kresla a čakal. Poobzeral sa okolo, i keď vedel, že na čalúnení neostal už ani vlások. Vedel, že Anna má citlivý čuch. Snažil sa, aby v byte pred jej príchodom bolo čo najviac cítiť zatuchlinu. Často kvôli tomu niekoľko hodín ani nesplachoval záchod. No aj tak si nebol istý, či nezacíti Evin parfum. Na stole sa rozsvietil smartfón. Zavibroval a utíchol. Anna už bola na ceste. Prstom prešiel po obrazovke a na displeji sa zobrazil jeho nákupný zoznam. Všetky políčka boli vyplnené. Znamenalo to, že Anna čoskoro príde, zasunie kľúče do zámky a donesie nákup. Vyzuje sa tam, kde si Eva predtým odkladala svoje lodičky a začne variť. Umyje riady a položí mu na stôl teplé jedlo. Keď si naberie prvý hlt polievky a Anna sa bude usmievať,  spýta sa, či mu chutí a či je dosť slaná, bude jasné, že všetko dokonale upratal a opäť nič netuší... ZDRAVIE (júl 2014 strana 190)